De Wijn

 

Het-WELVAEREN

 

Welkom op Het-Welvaeren!

 

Diep in het wijdse, voorspoedige landschap van Oud-Turnhout, omgeven door de kruidige, malse weides en akkers, in de stille Kempen in Vlaanderen, ligt de verborgen wijngaard van de familie Janssen.

Beschermd tegen het noorden en in volle ochtendzon tot aan de avondzon in het westen, dit is de "Climate" die het beste van de Kempische terroir in de rijpe druiven brengt.

­De bodem is een arme zandlaag, droog en hard voor de planten. Een zegen voor de wijn.

 

  1. Reserve d'Oud-Turnhout Vin Blanc - Wit : balans in fruit en body met een lichte opvoeding op nieuwe Franse eik. Voor de fijnproevers.
  2. Reserve d'Oud-Turnhout Vin Rosé - Rosé : verfrissende weldaad, tonen van elegant zacht rood fruit. Ideaal terrasplezier.
  3. Reserve d'Oud-Turnhout Vin Rouge - Rood : zijde zacht, aroma's van zwarte steenfruit als kers, 12 maanden opvoeding op nieuwe Franse eik, daarna nog 12 maanden flesrijping minstens aan te raden. Bewaarwijn. Geduld wordt beloond.

De jaargangen :

- 2016 Vin Blanc - Wit : Bronzen medaille in de Wijnkeuring der Lage Landen: op!

- 2017 Vin Blanc : Keurzegel in de Wijnkeuring der Lage Landen: op!

- 2017 Vin Rosé : Keurzegel in de Wijnkeuring der Lage Landen: op! 

- 2017 Vin Rouge - Rood : op!

 

-Oogst 2018 : Een lange zomer en mooie afrijping van alle cépages ! De eerste degustaties en petit comité zijn ondertussen achter de rug en het oordeel was unaniem: 2018 wordt een topeditie. Wit en Rosé worden gebotteld op in april 2019. Rood beschikbaar in november 2019.

 

­P. Janssen - I. Maes­